یکی از سوالهای رایجی که ممکن است مادران و پدران در دوران شیردهی با آن روبهرو شوند، تشخیص زمان مناسب برای تعویض شیشهشیر و سرشیشۀ کودک است. در این مطلب میتوانید با علائم و نشانههای تشخیص زمان مناسب برای عوض کردن سرشیشه و شیشهشیر نوزادان آشنا شوید.
زمان تعویض سرشیشه
برای بررسی نشانههای ساییدگی و پارگی، سرشیشهها را مرتب و حداقل هر دو تا سه ماه یک بار بررسی و کنترل کنید. برخی از نشانهها برای تشخیص زمان دور انداختن سرشیشۀ قدیمی و تعویض آن با سرشیشۀ جدید شامل موارد زیر است:
جریان تند و زیاد شیر: شیر و دیگر مایعات باید به طور پیوسته و قطرهقطره از نوک پستانک سرشیشه خارج شود. اگر سرعت جریان شیر یا مایع زیاد است و جریان مداومی دارد، به این معنی است که سوراخ سرشیشه خیلی بزرگ است یا گشاد شده و لازم است عوض شود.
تغییر رنگ یا کدر بودن: تغییر رنگ یا کدر بودن سرشیشه میتواند نشانۀ آن باشد که سرشیشه در حال خراب شدن است و نیاز به تعویض دارد.
نازک شدن: این مورد یکی از نشانههای اولیۀ خراب شدن سرشیشه است. برای آزمایش استحکام یک سرشیشه، حباب آن را محکم فشار دهید. سرشیشه باید دوباره به شکل اصلی خود برگردد. اگر این اتفاق نیفتاد، لازم است آن را دور بیندازید.
چسبندگی یا باد کردن: چسبنده بودن یا باد کردن سرشیشه اتفاق میتواند نشانۀ آن باشد که سرشیشه در حال خراب شدن است و نیاز به تعویض دارد.
ترک یا پارگی: سرشیشهها را مدام بررسی کنید تا وجود ترک یا پارگیها را تشخیص دهید، زیرا سرشیشۀ ترکخورده میتواند پاره شود و خطر خفگی برای کودک ایجاد کند.
بزرگ شدن کودک: اگر فرزندتان بزرگتر شده است و نیاز به اندازۀ بزرگتری از سرشیشه دارد، لازم است سرشیشۀ او را عوض کنید.
زمان تعویض شیشهشیر
برخی موارد میتواند دهان کودک را ببرد، نیشگون بگیرد یا به شکل دیگری به او صدمه بزند. این امر به ویژه در صورت استفاده از شیشهشیر شیشهای خطرناک است. پس اگر متوجه موارد زیر شدهاید، لازم است شیشهشیر کودک را تعویض کنید:
- ترک شیشهشیر
- لبپریدگی شیشهشیر
- شکستگی شیشهشیر
- خشخوردگی یا فرسودگی شیشهشیرهای پلاستیکی
همچنین برخی میکروبها با وجود تمیز کردن زیاد در خشخوردگیهای قدیمی شیشهشیرهای پلاستیکی پنهان میشوند، پس مراقبت زمان مناسب تعویض شیشهشیر باشید و اگر از آستر یکبارمصرف برای شیشهشیر مثلاً هنگام سفر استفاده میکنید، لازم است بعد از هر یک بار مصرف آن را دور بیندازید.